Baka,  Efterrätt,  Fika,  Högtid,  Julens dessertbord,  Julpyssel,  Mellanmål,  Pyssel,  Upplägg

Biscotti med pepparkakssmak

Hej Allihopa!

Det kan vara mysigt att ha ett litet förråd med ätbara små presenter som man kan ta med sig om man är bortbjuden. Eller  om man har kalas eller adventsfika hemma så  kanske  man kan ställa fram  en liten låda på byrån i hallen med en liten skylt,så får gästerna välja en påse själva när de går hem.I min mamma Ann-Christines brödform(som jag lånat) har jag ställt små påsar med pepparkaksbiscotti som jag bakat.Jag har skrivit små lappar med något juligt på tex en adventsvers och limmat på en större bit finare papper(scrapbookingpapper).Sedan har jag stoppat 3 stycken stora Biscotti i en cellofanpåse och sedan häftat fast lapparna med häftapparat.Vill man inte baka biscotti kan man baka mumsiga hästskor med lycka i och ge bort det är också gott.

Cellofanpåsar och fina papper kan du köpa här hos creativ Company 

Kram sanna

Pepparkaks Biscotti

1 dl flytande smör (100 g)

2 dl strösocker

3 stycken ägg

2 tsk bakpulver

7 dl vetemjöl

1 msk pepparkakskryddor

 

Gör så här:

1.Blanda det flytande smöret med strösocker och pepparkakskrydda.

2.Rör ner äggen i smeten,ett ägg i taget.

3.Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.

4.Rör ner mjölblandningen.

5.Knåda ihop degen.

6.Forma degen till  2- 3 stycken längder

7.Grädda dem i ugnen 175 grader i 15-20 min

8.Skär längderna i bitar då du tagit ut plåten ur ugnen.Skär dem lite på snedden för snygga bitar ca 3 cm tjocka.

9.Lägg bitarna på bakplåtspapper och låt dem torka på eftervärmen i ugnen ca 3 timmar.(avstängd ugn)

 

4 Comments

  • Sanna

   Ja det är jättegott tycker jag,mina påsar på bilden tog jag med och gav till min vän Lisa idag Hon blev jätteglad.Önskar dig också en underbar Lördag .Kram sanna

 • Rebecka

  Måste säga att din blogg är fantastisk inspirerande 🙂 Några saker har jag redan testat att göra och dessa små godingar är en av dom som jag bakat. Super goda och lätta att göra, de fanns på mitt dessertbord under julen. Tack för receptet.
  // Rebecka

  • Sanna

   Hej Rebecca 🙂 vad glad jag blir jättekul att höra.Visst är biscottisarna goda.Till nästa år ska jag prova göra några med saffranssmak och lite mandel i och så här i vintertid byta ut pepparkakskryddorna mot kardemumma så det blir lite bullsmak.
   Ha en bra dag Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.