Baka,  Dryck,  Efterrätt,  Fika,  Godis,  Julens dessertbord,  Måltid,  Pyssel

Varm choklad med chokladklubbor

När man går in i små kaffe & tebutiker hittar man ofta chokladklubbor i fin förpackning,jag har för mig att de brukar kosta ca 15-20 kr för en klubba.Chokladklubban ställer man i en kopp och fyller på med varm mjölk.Man rör runt chokladklubban i koppen tills den löst upp sig i mjölken.Vips har man en god kopp choklad.Igår bestämde jag mig för att göra mina egna chokladklubbor och de blev jättefina.Så jag tror att jag ska göra några till och ge bort i julklapp.Ett bra,mysigt och mycket nyttigare alternativ till vanlig oboy.De här chokladklubborna jag gjorde innehåller bara 70 % mörk choklad och smakar jättegott.

Kram Sanna

Choklad klubbor till varm choklad

ca 6 st

ingredienser
100 g mörk choklad 70 %

Gör så här:

1.Smält chokladen i microvågsugnen några sekunder i taget rör om mellan varven tills chokladen smält-
2.Häll chokladen i isformar.Jag använde en isform med hjärtan (från ikea).
3.Ställ chokladen kallt för att stelna,kyl,frys eller ute.
4.När chokladen nästan stelnat sticker du ner en grillpinne eller blompinne i mitten(tänk på att mäta pinnen så den inte blir för kort,jag gjorde så att jag använde ett cafeglas och mätte.Det beror på vad man ska använda för mugg till chokladen.
5.Sätt en kula på toppen med lite lim och skriv små lappar och linda om pinnen.
6.Pudra klubborna med lite kakao eller för lite sötare variant pudra med vaniljsocker eller florsocker.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.