Baka,  Efterrätt,  Fika,  Måltid,  Mellanmål,  Nyttigt,  Picknick & Knytkalas,  Upplägg

Skänningemarken & svalkande efterrätt med turkisk yoghurt & jordgubbar

I dag har vi vart på Skänninge marken i ett par timmar. Vilken  tur att vi laddade med mycket vatten för det var jättevarmt och stekande sol. Jag hittade mina efterlängtade aluminiumformar som jag ska ha och göra små mini pajer i. Storleken på dem är perfekt. Har letat i mataffären efter samma sorts formar men de finns inte i den storleken. Så då gäller det att passa på när det är marknad. Formar, fem sorters korv och lite kryddor köpte vi med oss hem. Chiliflakes,tzatzikikrydda och en krydda som hette mormors köttbullar. När vi kom hem blev det köttfärsbiffar med fetaost och klyftpotatis. Till det chiliflakes, vitlöksås med lite mynta.Till efterrätt mixade jag hackade frysta jordgubbar och turkisk yoghurt och lite florsocker. Jag har tyvärr inga mått jag bara hällde i mixern men jag tror att måtten är ungefär så här ca 2 dl turkisk yoghurt och 3 dl frysta bär, mixa och smaka av häll i önskad mängd florsocker och mixa lite till. Häll upp smeten i en form. Lägg på lite frysta hackade jordgubbar och ställ i frysen i ca 1-2  timmar.(beroende på hur lös du vill ha den). Lägg upp i skålar, servera fort så det inte smälter för mycket. Det ska vara lite isigt tycker jag. God och svalkande efterrätt en varm sommardag.
Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.