Äntligen kom sommaren till vår lilla stad med värme och strålande sol. Igår åt jag och Johnny lunch på balkongen. Det blev varsin jättestor ceasarsallad med rökt abborre. Abborren rökte vi i stugan härom kvällen. Till ceasarsalladen drack vi citronvatten. En riktigt härlig sommarlunch. I stället för att göra ”vanliga” krutonger, penslade jag olja på trekanter av vitt franskbröd och stekte i grillpannan. Så gott, jag skulle kunna äta det till lunch resten av sommaren.
Kram Sanna
Ceasardressing
5 hackade sardeller
1 dl olivolja
1 pressad vitlök
1 msk vitvinsvinäger
1 msk saft av citron
1 tsk dijonsenap
1 dl riven parmesan
Gör så här:
Mixa alla ingredienser utom olivolja. Häll sakta ner olivoljan och fortsätt mixa tills du har en slät dressing. Inte för fort då skär den sig.
Ceasar sallad med rökt abborre:
2 krukor romansallad
rökt aborre i små bitar (rensade från ben)
Gör så här:
1. Häll ceasardressingen i en stor skål.
2. Skölj salladsbladen och bryt av stora blad på mitten och lägg i skålen.
3. Blanda så att alla sallads blad får ceasardressing på sig.
4. Lägg upp salladen på stora fat.
5. Strö över bitar av rökt abborre.
6. Hyvla lite extra parmesanost över.
7. Servera med krutonger vid sidan av.
2 Comments
Fröken Dill
Vilken jättefin blogg! Jag hittade just hit. Kommer definitivt att fortsätta läsa. Är så sugen på att köpa pinfärsk abborre för hemrökning. Kanske blir det en tur/ telefonsamtal till fiskaren redan den här veckan.
Många hälsningar från en inspirerad fröken Dill
Sanna
Välkommen till min blogg fröken Dill :)Jättekul att du hittat hit. Klart du ska röka lite abborre, en av de bästa sakerna på sommaren.Rökt abborre på ceasarsallad är toppengott.
Kram Sanna