När jag var liten gjorde min mamma “skakgurka ” när var dags för söndagsmiddag. Mycket snabbare och enklare än att göra pressgurka. Receptet hade min farmor Ulla delat med sig av och hon hade i sin tur fått det av sin svärmor Edith. Vi barn turades om att skaka burken ( för man fick lite mjölksyra i armarna efter en stund) Genom att använda en burk och skaka in lagen av socker och ättika går det snabbt och lätt att få ett enkelt, gott och prisvärt tillbehör till maten.
Kram Sanna
Farmor Ullas ” skakgurka”
Snabblagad pressgurka
Portioner 4 port
Ingredienser
- 1 st Gurka
- 2 msk Strösocker
- 1 msk Ättika
- Dill Att garnera med
Instruktioner
- Skala gurkan.
- Hyvla gurkskivor med hjälp av osthyvel eller mandolin.
- Lägg gurkskivorna i en glas burk,häll i socker och ättika.
- Sätt på locket och skaka burken i ca 5 – 10 min.
- Klart att servera