Familjens favoritrecept,  Picknick & Knytkalas,  Sallad,  Tillbehör

Sallad med vattenmelon & ruccola

För ett par år sedan när jag var hemma hos min syster Lotta på grillfest.Så bjöd hon på en supergod sallad med melon och ruccolasallad till det grillade.Det var riktigt kanongott. I helgen provade jag att göra min egen . Jag använde en melon som  var fast i fruktköttet så då kunde jag hyvla remsor med en osthyvel ,men det går bra att skära melonen i mindre bitar också.

Ingredienser

1 påse ruccolasallad
1 bit vatten melon (ca 400 g)
1 rödlök
olivolja
svartpeppar
salt

Gör så här:

1. Skär melonen i tunna bitar(ta bort skal och kärnor)

2.Skölj ruccolasalladen och lägg på ett större fat.

3.Lägg melonbitarna över salladen.

4.Finhacka rödlöken och strö den över melonen.

5.Ringla över lite olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar.

  • Hyvlar du vatten melonen låt den rinna av en lite stund i ett durkslag
Det blir jättefint när man använder en osthyvel och hyvlar melonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.