Baka,  Bröd,  Fika,  Måltid,  Mellanmål,  Nyttigt,  Picknick & Knytkalas,  Tillbehör

Bröd till sommarens picknick-mackor :)



Nu har jag bakat formbröd till sommarens picknickmackor 🙂 Ett av formbröden tänker jag använda för att göra varm smörgåstårta framöver :)Jag bakade med turkisk yoghurt och brödet blev jättegott och fint.Nu blir det till att baka en omgång till:)

Ingredienser

50 g smör
4 dl mjölk
1 1/2 dl turkisk yoghurt
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk vit sirap
12-13 dl vetemjöl special

Gör så här:

1.Smält smöret i en kastrull.Häll i mjölk och turkisk yoghurt.Värm tills det är fingervarmt.

2.Smula ner jästen i en bunke.Häll över degspadet och rör tills jästen löst upp sig.

3.Häll i salt och sirap.

4.Häll i lite vetemjöl åt gången och arbeta degen ordentligt tills den blir smidig och fin.

5.Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

6.Smörj två bröd formar ca 1 1/2 liter.

7.Lägg degen på mjölat bakbord och bearbeta den smidig och fin.

8.Dela degen i två delar.

9.Forma varje del till ett avlångt bröd.

10.Lägg bröden i de smorda formarna och låt de jäsa under bakduk i ca 45 min.

11.Sätt ugnen på 200 grader.

12.Grädda brödet i ugnen i ca 30-35 min i mitten av ugnen.

13.Pensla brödet med vatten när du tagit ut det ur ugnen.

14.Låt brödet svalna på galler.

*Brödet är godast dagsfärskt vill du inte äta det direkt frys in brödet för att använda det vid senare tillfälle 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: