Tillbehör

En riktig sommar klassiker





Imorgon är det midsommarafton och då är det perfekt att göra gubbröra. Kanske som som förrätt eller som en del av buffébordet. Det är en riktig sommarklasssiker. Förra helgen gick jag till skafferiet som är ett av mina smultronställen och köpte ett paket tångknäcke med smak havsalt. Det blev jättegott tillsammans med gubbröran.

Kram Sanna

Gubbröra

4 st hårdkokta ägg
1 burk matjesill ca 200g
1 rödlök
1 knippe dill
2 – 3 msk gräddfil
Svartpeppar
salt

1. Skala och hacka äggen i bitar, lägg i en skål.

2. Skär matjessillen i små, små bitar. Dillen och rödlöken kackas och allt rörs ned i skålen.

3. Blanda ner två msk gräddfil och smaka av med salt och svartpeppar.

4. Häll upp i små portionsformar.

5. Bryt avlånga bitar av tångknäcke och sätt i portionsformarna.

6. Dekorera med en dillkvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.