Baka,  Dessert,  Familjens favoritrecept

Rulltårta i äppeltider

Höst och äpplen hör ihop, tänk så många fantastiska kakor och pajer man kan göra av alla goda äppelsorter. Idag gjorde jag det enkelt för mig. Var så sugen på lite fikabröd, då fick bli en rulltårta fylld med härligt äppelmos och rullad i en blandning av kanel och socker. God som den är eller toppad med lite grädde.

Kram Sanna

Rulltårta

Ugn 250˚ C tid ca 5 min

Ingredienser:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl mjölk

2 ½ dl gott äppelmos, egengjort eller köpe

Lite socker och kanel att rulla den i

Gör så här:

  1. Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett ark bakplåtspapper.
  2. Gör en pappersform genom att vika upp kanterna runt om ca 2-3 cm. Kläm åt i hörnorna, så att de blir raka.
  3. Vispa ägg och socker riktigt poröst, jag använder elvisp.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och häll försiktigt i under fortsatt vispning.
  5. Tillsätt mjölken och se till att smeten är slät.
  6. Lägg över smeten i pappersformen och använd en slickepott att fördela smeten jämnt med.
  7. In i mitten av ugnen, passa noga så den inte blir övergräddad, men den ska ha fin gyllenbrun färg.
  8. Förbered ett bakplåtspapper genom att strö över det med socker och kanel.
  9. Lägg över den färdiggräddade rulltårtan på pappret med kanel och socker.
  10. Ta bort pappret, går lättast om man först penslar på vatten med en brödpensel.
  11. Bred nu över äppelmoset jämt och rulla ihop den till en fin rulle och lägg skarven nedåt.
  12. Skär av ändarna och linda in den i ett nytt ark bakplåtspapper.

Skär den gärna i generösa bitar ca 3-4 cm tjocka, den är så fluffig och god.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: