Igår när det var chokladbollens dag passade jag på att baka mini chokladbollar med Pigall i. Det är lite pilligt att göra dem men det är så värt det när man är klar och har en hel stor plåt med en massa mini chokladbollar framför sig. Lycka. De är gulliga att dekorera en dessert eller cheesecake med, tillsammans med nutella & jordgubbar. Receptet som du kan skriva ut och lite andra tips hittar du om du skrollar ner under bilden.
Ha en fin dag/ Kram Sanna
Förberedelser
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Ställ in en ugnsplåt i kylen så den blir kall.
Ta fram alla ingredienser du behöver,mått , bakplåtspapper och matberedare . Två skedar att klicka ut smeten med eller spritspåse.
Lägg fram receptet
Ordning och reda.
Sätt på din favoritmusik .
Nu kan du börja baka.
Chokladbollar med pigall
Ingredienser
- 150 g smör Rumsvarmt
- 1/2 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 2 st Pigall dubbel (Marabou) 40 g
- 2 msk kallt kaffe
- 4 dl havregryn
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda till en jämn smet.
- Spritsa eller klicka ut små jämnstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper .
- Ställ plåten i kylskåpet tills de stelnar.
- Häll kokosflingor på en tallrik.
- Rulla snabbt till bollar och rulla dem i kokosflingorna.
- Ställ tillbaka dem i kylen och låt dem stelna.
- Förvara dem i frysen i en burk med lock.
Att tänka på
Smeten blir ganska lös när du kör den i matberedaren men stelnar sedan snabbt i kylen.
Har du gott om tid gör dubbel sats och frys in när du ändå håller på.