Baka,  Fika,  Måltid,  Sallad

Kanongod förrätt:)





Till förrätt på vår grillkväll så gjorde jag avokadosoppa,som man serverar kall.Perfekt nu på sommaren.Receptet har jag fått av min kära storebror Peter.

Avokadosoppa 10 pers/glas

Ingredienser soppa
5 stycken Avokado
7 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
2 st pressad vitlök
salt
svartpeppar/Vitpeppar

Garnering

Räkor (beräkna 3 räkor per glas)
röd kaviar
gräslök
Grissinipinnar
creme fraiche

Gör så här:

1.Mixa avokadon i mixer eller matberedare.Tillsätt lite av hönsbuljongen.

2.Blanda avokadomoset med resten av hönsbuljongen.

3.Vispa ner creme fraichen och vispa till soppan blir slät och fin.

4.Pressa i lite saft från en halv citron.

5.Pressa vitlöken och blanda ner i soppan.

6.Smaka av med salt,vitpeppar och svart peppar.

7.Häll upp soppan i glasen.

8.Garnera med tre räkor per glas,en klick creme fraiche,gräslök och en sked med röd kaviar.

9.Stoppa en grissini och en kaffesked i varje glas.Servera 🙂

*Då soppan ska vara kall så går det bra att koka hönsbuljongen några timmar i förväg
och ställa in i kylen.Buljongen gjorde jag på 1 liter vatten och två buljongtärningar:)

*Ställ glasen på bricka eller fat dekorera med lila blommor.Blir vackert mot soppan härliga gröna färg 🙂

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: