Mormors efterrätter,  Mormors kafferep

Inkokta körsbär i svartvinbärssaft med vanilj och kanel.

De här inkokta körsbären är jättegoda till mormor Brittens chokladkaka & lättvispad grädde. Av saften du kokar bären i gör du lätt en god bärsås som ett extra tillbehör .

Kram Sanna

Skriv ut

Inkokta körsbär i svartvinbärssaft med vanilj och kanel.

Ingredienser

  • 4 dl körsbär urkärnade och delade
  • 2 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st kanelstång

Instruktioner

  • Skölj körsbären ,dela dem och ta ur kärnan i körsbäret.
  • Lägg körsbärshalvorna i en liten kastrull.
  • Häll i saft och vatten i kastrullen.
  • Lägg i vaniljstång & kanelstång.
  • Låt bären sjuda på svag värme tills de är mjuka.
  • Låt bären kallna.

Anteckning

         Av saften som du kokat bären i gör du lätt en god bärsås.
  1. Ta bort vaniljstång och kanelstång lägg över bären i en skål.
  2. Häll saften du kokat bären i i en kastrull och låt koka upp, ta av från plattan.
  3. Ta en halv matsked potatismjöl som du blandar i ett glas med lite vatten. 
  4. Häll ned det i en jämn stråle i kastrullen & vispa.
  5. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp till första bubblan.
  6. Är såsen för tjock tillsätter du lite vatten och vispar ihop till en lösare sås.
Bärsås gjord på saften som körsbären kokat i står i en liten karaff. De inkokta körsbären i en liten skål på fot och luftigt lättvispad grädde med en nypa socker i den stora skålen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: