
Plättar
Portioner 4 port
Ingredienser
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 6 dl Mjölk
- 3 st ägg
- 2 msk smält smör eller margarin
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en skål ( mjöl & salt )
- Häll i hälften av mjölken under vispning. Vispa tills smeten är jämn. Tillsätt resten av mjölken.
- Tillsätt äggen och vispa tills allt är väl blandat.
- Smält smöret/ margarinet och ha i det i smeten. Rör om.
- Grädda plättarna i en plättlagg . Låt plättlaggen först bli riktigt varm sänk sedan till medelvärme.
- Häll i en matsked smet i varje "plättform" i laggen och stek till ytan har stelnat på plättarna.
- Vänd plättarna och stek tills plätten har fått färg på undersidan.
- Servera med grädde,sylt, fruktsallad och glass.