Buffé,  Familjens favoritrecept,  Mellanmål,  Picknick & Knytkalas,  Upplägg

Plättar till mellis

Plättar till mellis med fruktsallad , frusen yoghurt och en kula gräddglass.
Skriv ut

Plättar

Portioner 4 port

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl Mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 msk smält smör eller margarin

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en skål ( mjöl & salt )
  • Häll i hälften av mjölken under vispning. Vispa tills smeten är jämn. Tillsätt resten av mjölken.
  • Tillsätt äggen och vispa tills allt är väl blandat.
  • Smält smöret/ margarinet och ha i det i smeten. Rör om.
  • Grädda plättarna i en plättlagg . Låt plättlaggen först bli riktigt varm sänk sedan till medelvärme.
  • Häll i en matsked smet i varje "plättform" i laggen och stek till ytan har stelnat på plättarna.
  • Vänd plättarna och stek tills plätten har fått färg på undersidan.
  • Servera med grädde,sylt, fruktsallad och glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.