Baka,  Efterrätt,  Godis,  Julens dessertbord,  Julpyssel

Chokladtryffel med Marianne

Idag har jag gjort chokladtryfflar med marianne i.De blev jättegoda och med hackad mariannegodis i blev det lite krispiga.Jag gjorde två varianter.Den ena sorten gjorde jag i aluminium formar och den andra sorten som små kulor som jag sedan rullade i vaniljsocker.Jag är inte så förtjust i ischoklad så till jul kommer jag göra tryfflar istället och de här tyckte barnen var jättegoda.Jag tycker absolut att du ska prova dessa till julen.Efter att ätit massor av julmat kan det vara gott med en liten efterrätt och en kopp kaffe.Lägg upp en mariannekola och två tryfflar på ett litet fat och servera:)

Kram Sanna

chokladtryffel med Marianne
ingredienser ca 30 st
1 dl vispgrädde
100 g 70% mörk choklad
15 st mariannekolor

Gör så här:

1.Hacka chokladen i små bitar.

2.Hacka/banka sönder mariannekolorna(jag lade dem i en påse och krossade dem genom att använda en kastrull att banka med)har man en mortel är det ännu bättre.

3.Häll vispgrädden i en kastrull.

4.När första bubblan kommer ta bort kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen rör tils det blir en jämn smet.

6.Häll i den hackade mariannekolan och rör om.

7.Använd en tesked och häll upp chokladsmeten i aluminumformar.(alt.häll upp i en form ställ i kylen, ta sedan ut kulor med litet kuljärn och rulla de sedan i vaniljsocker)

8.Ställ in tryfflarna i kylen och låt dem stelna.Lägg dem sedan i en burk med lock,förvara i kylen.

2 Comments

  • Sanna

   Hej hanna jag tror det går jättebra att byta ut den mörka chokladen mot ljus och rulla i kakao.Det måste jag prova själv 🙂
   Hör av dig och berätta hur resultatet blev 🙂
   Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.