Baka,  Dessert

Chokladälskarens dröm min favorit, kladdkaka, Cafékaka

Den här kladdkakan är min favorit att baka när det är dags för kalas. Godast är den kylskåpskall. Här har jag serverat den med nutellagrädde och en kula chokladglass. Det viktiga är att inte köra den för länge i ugnen utan endast 10 min, då blir den som bäst. En riktig cafékaka som de flesta gillar.

Kram sanna

Skriv ut

Chokladälskarens dröm

Portioner 10 pers

Ingredienser

 • 200 g Mörk blockchoklad
 • 200 g smör
 • 4 st ägg
 • 2 dl strösocker
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

 • Smörj en form med löstagbar botten.
 • Sätt ugnen på 225 °C
 • Smält blockchoklad och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
 • Vispa ägg och socker poröst.
 • Blanda vetemjöl och bakpulver.
 • Blanda ned den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och sockerblandningen.
 • Vänd försiktigt ned mjölblandningen, så att smeten blir slät.
 • Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 10 min.
 • Låt svalna.
 • Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.

Det viktiga med den här kakan är att inte köra den för länge 10 min inte mer, smeten ska fortfarande inte ha “stannat “när du tar ut den ur ugnen. Det är när den får svalna och sedan stelna i kylen övernatten som magin händer och kakan blir sådär god och lagom kladdig .

Här har jag valt att dekorera kakan med vit smält choklad som jag ringlat över. Dekorerat har jag gjort med odense chokladknappar som jag strött över kakan .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.