Familjens favoritrecept,  Mackor

BLT sandwich & BLT sallad

Hemma hos oss har torsdagar blivit lite av en snabbmatsdag, men vi lagar den alltid själva. Alla barnen älskar det och det är en bra dag att göra det på. På fredagarna brukar alla vara så trötta efter den gångna veckan. Själv älskar jag att laga maten och sedan lägga upp den fint och servera som om man vore på det bästa snabbmatstället. Det är vardagslyx och en kul grej att göra tillsammans. En favorit är Amerikanska BLT sandwich med nyfriterad pommes. Vi gjorde våra med briochebröd från Willys (Garant). Det är det brödet som vi tycker blir bäst att göra dem på. Får man lite ingredienser över så gör man en BLT sallad dagen efter.

Kram Sanna

BLT sandwich

Ingredienser

Tomat

Bacon (beräkna 1/2 paket per person)

Sallad (isbergs, cosmopolitan eller romansallad brukar jag använda)

Briochebröd (skivad) Garant

Majonäs (Hellman, burk eller en tub)

Flytande smör

Gör så här och lite tips på vägen:

  1. Börja med att tillaga bacon ( här finns ett klipp hur du gör det på det bästa sättet genom att korgfläta baconet) låt det svalna.
  2. Lägg skivor av briochebröd på bakpappersklädd plåt (2 skivor blir 2 st sandwichar) ringla över lite flytande smör och pensla ut det på brödet med en brödpensel. Grädda i ugnen på 200 grader tills brödet har fått fin färg och känns lite krispigt/rostat. (låt svalna)
  3. Skölj salladen/ låt den rinna av så mycket som möjligt, och strimla den (inte finstrimlad, utan i lite större bitar.
  4. Skiva tomat i skivor, (jag spar ändbitarna och har i salladen, så använder jag de “fina” i mackan.)
  5. Blanda den krispiga salladen med lite majonäs, (ta en liten msk i taget, majonäsen ska lägga sig som en hinna runt salladen, så lite lagom (servera istället majonäs vid sidan av om någon vill ha mer).
  6. Nu är det dags att lägga ihop BLT sandwichen.

Lägg sallad, bacon och tomat på det ena brödet och använd det andra som lock. Skär diagonalt till trekanter. Sedan lägger du 2 st trekanter på en tallrik och serverar med nyfriterad pommes och en liten skål majonäs vid sidan av.

Jag har använt smörgåspapper med mönster över tallriken (de här har jag köpt på Leilas generalstore), det går bra med bakplåtspapper också. (pommeskorgarna har jag fyndat på Dollarstore). Jag kan lova dig att briochebrödet till de här sandwicharna gör att det blir dubbelt så gott än om om du använder vanligt “rostbröd”
BLT sallad av de tillbehör som blev över. Brödet serveras friterat eller stekt som krutonger istället. Lite vitpeppar & lite flingsalt är gott på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.