Förrätt

Toast Melba på två sätt

I skolan tränar jag just nu på att laga klassiska rätter och en av dessa är Toast Melba. Konserverad persika och rökt skinka i bitar tillsammans med majonäs. Att använda frukt i maten är en riktig tudelare. Antingen älskar man det eller så tycker man lite mindre om det, för att uttrycka sig på ett mildare sätt.

I den här förrätten blir det så gott, en blandning av sött och salt på ett ljuvligt frasigt franskbröd. Jag valde att ha finhackad persika i och sedan dekorera med solrosskott och lite blad av machesallat. Till 3 rundlar toast räckte det med 2 skivor rökt skinka, en konserverad persikohalva och ett par matskedar majonäs. Vill man inte göra sin egen så köper man en färdig, då föredrar jag Hellmans majonäs.

Jag provade även att göra en variant på Toast Melba där jag gjorde krutonger av brödet som jag stekte på medelhög värme tills de fått gyllenbrun färg, hyvlade konserverad persika med mandolin och stansade ut rundlar av rökt skinka. Jag använde sedan en liten assiett, där jag sedan lade alla ingredienser i form av en krans. Därefter ringlade jag över lite majonäs och dekorerade med blad av machesallad och solrosskott.

*Vill man ha lite lösare majonäs för att ringla över om man använder köpemajonäs, tillsätt ett par matskedar vatten och rör om så majonäsen blir slät.

*En fin god och enkel förrätt som inte kräver så mycket arbete.

* Allt går att förbereda och bara lägga ihop snabbt innan servering.

Här hittar du receptet på formfranska som jag använde till toast och krutonger.

Vad är det för små tallrikar ? Det är små kaffefat. Brukar inte kosta så mycket på loppis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.