Dryck,  Familjeliv,  Glass,  Måltid

Svalkande i sommarvärmen





De senaste dagarna har vart otroligt varma och då passar det bra med sorbet. Eftersom det är jordgubbssäsong så gjorde jag en en sorbet av jordgubbar till efterrätt häromdagen. Gott och svalkande i sommarvärmen.

Ingredienser

500g jordgubbar
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita.

Gör så här:

1. Häll vatten, jordgubbar, socker och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 3-4 min.

2. Låt sedan blandningen svalna.

3. Mixa blandningen i mixer eller matberedare, den ska vara helt slät.

4. Vispa äggvitan riktigt fast.

5. Blanda i äggvitan i jordgubbsblandningen och häll i en bunke med lock, jag använde mig av en gammal glassbunke.

6. Låt blandningen stelna i frysen under 1 timme.

7. Ta ut blandningen ur frysen och mixa den igen och häll tillbaka i bunken och frys ytterligare ett par timmar.

*Servera sorbeten i små vinglas och dekorera med björnbär 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.