Dryck,  Familjeliv,  Glass,  Måltid

Svalkande i sommarvärmen :)





De senaste dagarna har vart otroligt varma och då passar det bra med sorbet.Efterssom det är jordgubbssäsong så gjorde jag jordgubbssorbet till efterrätt här om dagen.Gott och svalkande i sommarvärmen.

Ingredienser

500g jordgubbar
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggvita.

Gör så här:

1:Häll vatten,jordgubbar,socker och vaniljsocker i en kastrull.Koka upp och låt sjuda 3-4 min.

2:Låt sedan blandningen svalna.

3.Mixa blandningen i mixer eller matberedare,den ska vara helt slät.

4.Vispa äggvitan riktigt fast.

5.Blanda i äggvitan i jordgubbsblandningen och häll i en bunke med lock(jag använde mig av en gammal glassbunke:)

6.Låt blandningen stelna i frysen under 1 timme.

7.Ta ut blandningen ur frysen och mixa den igen och häll tillbaka i bunken och frys ytterligare ett par timmar.

*Servera sorbeten i små vinglas och dekorera med björnbär 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: