Familjeliv,  Måltid,  Upplägg

Söndagsmiddag med romantisk dukning

Igår hade vi lite söndagsmiddag här hemma.Gick upp tidigt på morgonen och stod länge i köket och fixade och grejade.Dukade med tårtpapper mellan tallrikarna och små fjärilar som jag klippte ut i mellanläggspapper.Jag är uppväxt med söndagsmiddag och känner att det finns ett litet vardagsromantiskt skimmer över ordet söndags middag,tycker det är riktigt mysigt på något vis.Jag skulle vilja införa traditionen hemma hos oss nu.Då vi ska sitta länge runt matbordet och prata och äta gott hela familjen.Med “finskjortan” på.Jag gjorde små minimackor till förrätt och ställde fram på bordet .För när någon blir hungrig här hemma så är det på sekunden och för att minska tråkigt humör och sura miner så gjorde jag små mackor för att hålla allas sockernivå i schack hihihih.Jag gjorde pannbiff med,gräddsås,potatis,kokta morötter,pressgurka och vinbärsgele.Först hade jag tänkt att göra efterrätt med sockerkaka som jag hade i frysen men ändrade mig i brist på ork.Gräddglass med chokladsås blev det istället och det är gott det också.Summan av kardemumman då kommer jag ha söndagsmiddag nu varje söndag ?Nej inte varje söndag nu till en början,men en söndag varje månad ska jag boka in till söndagsmiddag här hemma.Nya traditioner och rutiner tar tid att införa men nu är vi på gång i alla fall och det känns bra tycker jag.

Ha en bra måndag
Kram sanna
Tips
Om du ska köpa tårtpapper och duka med så handla dem på willys (mycket billigare än på tex ica maxi )det gjorde jag kostade bara 7 kr för en förpackning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.