Buffé,  Familjens favoritrecept,  Tillbehör

Riccotta, kapris & olivolja

Jag älskar kapris i alla dess former och de där stora man köper på burk äter jag gärna precis precis som de är.

Inspirationen och receptet till den här röran har jag inhämtat från bloggen Lindas Matstuga, som även har ett fint Instagramkonto med samma namn. Den här blandningen med ricotta och kapris måste vara bland det godaste jag ätit. Tillbehören och upplägget går variera i all oändlighet.

Kram Sanna

Du  behöver

1 burk Ricotta

Tomater (små körbärstomater eller mini plommontomater )

Kapris, stora eller små

En god olivolja extra vergine

Torkad mejram eller finhackad bladpersilja

Flingsalt

svartpeppar

Gör så här:

1. Vänd upp och ner på burken med Ricotta i en skål.

2. Dela tomaterna på mitten och lägg i skålen runt ricottan

3. Strö över ett par matskedar mejram på Ricottan. Ringla därefter över rikligt med olivolja, dekorera med rikligt med kapris och strö över lite flingsalt

*Ett gott tillbehör på en buffé, till panerad fisk eller som förrätt .

Här har jag gjort det som en röra istället med finhackad bladpersilja och serverat surdegsbröd med olivolja på som jag rostat lite i ugnen för att få dem lite knapriga.
Fint att bre ut Ricottan på ett fat och lägga brödet runt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.