Jag älskar kapris i alla dess former och de där stora man köper på burk äter jag gärna precis precis som de är.
Inspirationen och receptet till den här röran har jag inhämtat från bloggen Lindas Matstuga, som även har ett fint Instagramkonto med samma namn. Den här blandningen med ricotta och kapris måste vara bland det godaste jag ätit. Tillbehören och upplägget går variera i all oändlighet.
Kram Sanna
Du behöver
1 burk Ricotta
Tomater (små körbärstomater eller mini plommontomater )
Kapris, stora eller små
En god olivolja extra vergine
Torkad mejram eller finhackad bladpersilja
Flingsalt
svartpeppar
Gör så här:
1. Vänd upp och ner på burken med Ricotta i en skål.
2. Dela tomaterna på mitten och lägg i skålen runt ricottan
3. Strö över ett par matskedar mejram på Ricottan. Ringla därefter över rikligt med olivolja, dekorera med rikligt med kapris och strö över lite flingsalt
*Ett gott tillbehör på en buffé, till panerad fisk eller som förrätt .