Baka,  Efterrätt,  Fika,  Måltid

Rabarber och jordgubbar:)

På vägen hem efter att ha hämtat barnen i skolan så köpte vi rabarber och lite frysta jordgubbar.Jag hade lovat barnen att vi skulle äta pannkakor idag.Jag har en kompis som heter Anders han gör ofta sin egen sylt, Så jag tänkte att jag skulle prova jag också.Kul att göra sin egen sylt och fort gick det.God blev den på pankisen tillsammans med lite grädde:)


Ingredienser

1 påse syltsocker
500 g frysta jordgubbar
500 g rabarber

Måtten står på syltsockerpåsen 🙂

Rabarber och Jordgubbsylt

1.Tina Jordgubbarna och skala och hacka rabarbern.
2.Kör jordgubbarna och rabarbern i en mixer lite snabbt(beror på hur mycket fruktbitar du vill ha i sylten.)
3.Häll i en kastrull fyll på med syltsockret.
4.Koka upp under omrörning och låt småkoka i 5-10 min.
5.Häll i rena burkar och förvara svalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.