Okategoriserade,  Tillbehör

Picklad röd steklök

Picklad röd steklök. Det blir så himla vackert och fint att dekorera maten med. Det ser ut som små rosenblad. Skala steklökarna och dela dem på längden, (inte tvärs över på mitten). Lägg dem i en burk och häll på lagen. Låt svalna, sätt på lock och ställ in i kylen. Bäst blir löken när den fått stå någon dag. Vill man göra det enkelt så använder man färdig snabbinläggning, finns att köpa på Willys. Vill du “pickla” själv finner du receptet nedan.

Kram sanna

Skriv ut

Picklad röd steklök

Portioner 1 burk

Ingredienser

  • 250 g Röd steklök
  • 3 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika 12%

Instruktioner

  • Börja med att skala löken.
  • Dela löken på längden.
  • Lägg löken i en mindre burk tillsammans med lagerblad och steklök.
  • Häll socker,ättika och vatten i en kastrull och låt det koka upp, när sockret löst sig kan du ta av kastrullen från plattan.
  • Låt svalna lite och häll blandningen över löken, så att det täcker. sätt på lock och ställ in burken kylen.
Här har jag använt den picklade löken på ett par smörebröd. Hembakat lantbröd tillsammans med pocherat ägg, machesallad, västerbottenostcréme, frömix,flingsalt,svartpeppar och olivolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.