Till fika idag så gjorde jag pannacotta som jag hällde upp i små pajformar. Tycker det är fint att hälla smeten i pajformar då det blir så mycket “yta” att dekorera. Jag smälte mörk choklad och spritsade chokladen på pannacottan när den svalnat i kylen och dekorerade med granatäpplekärnor.
Pannacotta
Portioner 6 pers
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st gelatinblad
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Koka upp vispgrädde,vaniljsocker och strösocker i en kastrull.
- Ta kastrullen från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma grädden.
- Låt grädden svalna.
- Häll upp grädden i pajformar eller i glas.
- Ställ in i kylen och låt stå i minst 3 timmar .
- Dekorera med bär eller bärsås.