Baka,  Efterrätt,  Fika,  Mellanmål

Nybakade hästskor med lycka i

Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig.Men när fel blir bra blir det hästskor med lycka i.Igår bakade jag chokladmuffins men skulle också ha bakat schackrutor.När jag står där och gör degen så glömde jag bort mig för en stund och vips hade jag hällt kakao i degen utan att dela degen i två.(det ska vara en deg som är ljus och en med kakao).Degen blev ju bra men inte gick det att göra schackrutor nu.Jag ställde degen i kylen över natten och på morgonen hade tankarna klarnat och jag visste vad jag skulle baka av degen.Små hästskor såklart.Uppe i stugan hänger det två hästskor vid grinden.Så inspirerad av dem bakade jag hästskor med lycka i.Ljuvligt goda.

Kram sanna

Hästskor

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram smör, rumstempererat
2 msk kakao
1 msk vatten

Gör så här:

1.Blanda ihop ingredienserna till en deg.Forma till en stor boll.Ställ in degen övertäckt i kylen minst 30 min.
2.Ta fram degen och ta små bitar av degen och rulla till korvar som du sedan formar som hästskor.
3.Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4.Platta till hästskorna lite med en kniv och gör mönster med hjälp av ett sugrör som du trycker ner lite i kakan med en bits mellanrum.

5.Grädda på 200 grader i mitten av ugnen i ca 8- 10 min

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: