Till mors dag gjorde jag en nutellatårta, efter att fått tips om det på jobbet. Det är en glasstårta som smakar som marängcup eller nogger. Så himla god måste jag säga och med hallon till ännu mumsigare. Jag dekorerade tårtan med hallon och Syrénblommor. Gör en nutellatårta du också.
Nutella tårta
Portioner 10 portioner
Ingredienser
- 2 st marängbottnar
- 4 st ägg
- 2 msk strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk nutella 400 g
- Färska hallon eller andra bär Att dekorera tårtan med
Instruktioner
- Separera gulor från vitor.
- Vispa vitorna med 1 msk strösocker till ett fast skum i en skål.
- Vispa gulorna med 1 msk strösocker i en annan skål så det blir luftigt.
- Vispa grädden i en annan skål.
- Lägg en av marängbottnarna i en springform.
- Krossa den andra marängbotten.
- Vänd försiktigt ihop äggvisp , grädde , vitorna och den krossade marängen.
- Ringla ner nutellan så det blir ränder i smeten.
- Häll smeten över marängbottnen.
- Frys tårtan i minst 4 timmar.
- Ta fram tårtan ur frysen en liten stund innan den ska serveras.
- Dekorera med färska bär.