Baka,  Familjeliv,  Mellanmål,  Upplägg

Mumsig focaccia med Apetina Classic

God kväll allihopa

Här väntar vi på kvällens avsnitt av sveriges mästerkock. Innan jag slänger mig i soffan måste ju ge er receptet på det goda brödet jag bakade igår.

kram Sanna

Focaccia med Apetina Classic

Ingredienser:

50 g jäst

7  dl fingervarmt vatten

1/2 dl olivolja

9 dl vetemjöl special

5 dl grahamsmjöl

3 tsk salt

1 burk Apetina Classic

(lite flingsalt)

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en stor bunke.

2. Tillsätt vattnet och olivoljan och rör tills jästen har löst upp sig.

3. Häll i vetemjöl och grahamsmjöl  och blanda ihop till en smidig deg.

4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den i ca 5-10 min.

5. Lägg den därefter i bunken igen och täck med en bakduk och låt jäsa i 20 min.

6.Smörj en stor ugnsform eller plåt  med lite olivolja.

7. Häll ut degen på plåten och tryck ut den med fingrarna.(Det ska bli gropar i brödet av fingrarna när man trycker.)

8.Ta fram en finmaskig sil och sila bort oljan från burken med apetina classic.

9. Kvar har du nu fetaost och de goda kryddorna som osten legat i.

10. Stick ner osten i brödet med lite mellanrum och ta kryddorna från silen och bred ut med fingertopparna/pensel på brödet.

11. Låt jäsa ytterligare 20 minuter under bakduk.

12. Strö över lite flingsalt över brödet och grädda det sedan i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

13. Låt svalna.

14. Skär brödet i fyrkanter och stoppa i fryspåsar (om du vill frysa in det vill säga)

15. Nu har du bröd som du kan ha till en god sallad  eller bara att doppa i olivolja och lite flingsalt, mums.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: