Baka,  Familjeliv,  Måltid

Ett litet matlagningsmaraton

I går hade jag ett riktigt matlagningsmaraton i köket. Jag använde min “nya” kockumsgryta och gjorde korvstroganoff på 2 kg falukorv, 10 dl vispgrädde, 1 burk tomatpure och 4 st små gula lökar. Det blev kvällsmat och 5 stycken matlådor som hamnade i frysen. Till mellis stekte jag små fluffiga amerikanska pannkakor och de som blev kvar frös jag in. Medan jag stekte pannkakorna så gjorde jag en deg till focacciabröd med feta ost.Focacciabröd som man doppar i olivolja och salt tillhör mina absoluta favoriter, det är så gott. Receptet påfocacciabröd får ni senare under dagen, tänkte att jag ska ta en lite bättre bild på brödet bara. bilden nedan är tagen med min mobilkamera. Idag blir det till att göra dubbel sats tekakor och en stor köttgryta  som ska få koka i flera timmar  och där emellan ska vi baka pepparkakor har jag lovat Saga. Det kommer bli några dagar nu med “matlagningsmaraton” för att fylla frysen med matlådor och gott bröd och men när det är klart jag ska jag belöna mig en kaffelatte och en ny mattidning.

Ha en bra dag

Kram sanna

One Comment

  • Sanna

    Tack Angela:)lägger ut” receptet” på Tonfisksalladen lite senare.Nej jag missade det programmet.Gulligt att du tänkte på mig då,Det ska vi prova här hemma att göra loppor är ju jättekul.Vi ska ha lite filmkväll i helgen då blir det perfekt för alla att fylla en loppa med filmgodis.Tack för tipset.
    Ha en underbar dag
    Kram sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.