Det finns en mängd olika varianter på “muggcakes” man kan göra. Jag har valt att istället för att tillaga “muggcaken” i en mugg så använder jag mindre pajformar . Supersnabbt nyttigt och gott fika att baka när man inte har så gott om tid men ändå vill att det ska se lite tjusigt ut.
![](https://i1.wp.com/www.sannaspicknickkorg.se/wp-content/uploads/2019/04/20190402_103755.jpg?fit=960%2C720&ssl=1)
“Banana muggcake” i liten pajform
Check out this recipe
![](https://i0.wp.com/www.sannaspicknickkorg.se/wp-content/uploads/2019/04/20190402_103755.jpg?resize=100%2C100&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/www.sannaspicknickkorg.se/wp-content/uploads/2019/04/20190402_103755.jpg?fit=150%2C113&ssl=1)
“Banana muggcake” i liten pajform
Portioner 1 pers
Ingredienser
- 1 st banan mogen
- 1 st ägg
- 1 1/2 msk kakao
- 1 krm Ekologiskt bourbon vaniljpulver
- 1 msk smör att smörja pajformen med
Instruktioner
- Lägg bananen i en skål och mosa bananen fint, (så det inte är kvar en massa bitar i )
- Knäck ett ägg och häll det i bananmoset.
- Blanda till en jämn smet, häll i vaniljpulvret , kakaon och rör om.
- Smörj en liten pajform och häll i smeten.
- Grädda i microvågsugnen på full effekt ca 1- 2 min beroende på hur kladdig du vill ha den . Jag körde mina ca 1 minut och 40 sekunder.