Baka

Mördegsformar – lemoncurd, hallonsylt och nougat

När vi åkte till gränna för ett par veckor sedan bakade jag mördegsformar att ta med mig dit.Jag gjorde några med lemoncurd ,hallonsylt och några med nougat.Man gör helt enkelt så att man fyller dem med sin favoritsylt innan man skjutsar i formarna i ugnen.Nästa gång ska jag prova blåbärssylt.Tänkte jag skulle baka ett helt gäng till midsommar fyllda med med hallonsylt.
Kram Sanna

Mördeg
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200g smör
2-3 tsk kallt vatten
små aluminiumforma

Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg.
2. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kylen i ca 30 min.
3.Tumma ut degen i formarna.
4.Fyll med din favoritsylt.
5.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.