Baka,  Fika,  Måltid

Hjärtans goda kakor :)







Idag så bakade jag dessa söta kakor.Små hjärtan i vanilj och choklad.Fint väder och kakbak..man känner sig lite lycklig 🙂

Vanilj & Chokladhjärtan

Ingredienser

9 dl vetemjöl
2 dl strösocker
400g smör
4 tsk vaniljsocker
2-4 msk kakao(beroende på hur stark chokladsmak du vill ha)

Gör så här:
1.Blanda ihop vetemjöl,socker och smör i en bunke använd händerna för att få ihop det till en fast deg.

2.Dela degen i två delar smaksätt den ena delen med vaniljsocker och den andra med kakao.( jag använde 4 msk kakao,det blir stark chokladsmak då så vill man ha en lite mildare kaka ta mindre kakao:)

3.Lägg degen i kylen en stund.Ca 20 min.

4.Sätt ugnen på 200 grader

5. Forma en avlång korv av degen.Kavla ut degen så den blir ca 4 cm tjock,använd lite mjöl på kavel och bakbord så att det inte fastnar.

6.Ta ut hjärtan med hjälp av ett litet pepparkasmått.Ta upp kaken med hjälp av en stekspade.(Annars är de lätt att de går sönder).

7.Häll strösocker på en tallrik och doppa kakans kanter.

8.Lägg kakorna på en plåt med bakpapper.

9.Grädda i ugnen 10-12 min.

10.Låt kakorna svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.