Efterrätt,  Högtid,  Pyssel,  Tillbehör

Glad påsk & flaskor till vaniljsås

påskris 003små flaskor till vaniljsås 003

Glad påsk 

Sitter här i min onepiece och laddar för att gå ner i köket och laga påskmat. Det blir en lugn påskafton, mannen är genomförkyld och Saga är hos sin mamma, Abbe och Affe firar påsk med sin pappa. Vi blir en liten skara på fyra. Jag, Love, Johnny och Messi . I torsdags var jag och Albin hemma hos min storasyster Lotta och hade lite påskpyssel. Supermysigt, för det var ett tag sen vi sågs och det är lika kul varje gång. Skulle vilja samla ihop alla mina syskon och ha en riktig syskondag nu i sommar. Det är bara jag och Lotta som bor i lilla Motala. Peter och Carolina bor i Stockholm och Johanna bor i Norrköping. Det dåliga samvetet smyger sig på men nu kommer Östgötapendeln börja gå och då kan vi åka snabbt och enkelt till Norrköping, så håll ut Johanna blink blink. Vi kommer att va hos dig i Norrköping på ett kick. Jag har fått en enorm sommarlängtan, det beror väl på att solen tittar fram som gör det. Jag skulle behöva en sol som lyser på mig under vinterhalvåret också. Vintertid skulle jag helst gå i idé med mitt duntäcke, men på våren då är det alldeles underbart. Man skiner i kapp med solens strålar och energin kommer tillbaks. Det är så mycket som man vill göra under våren och sommaren. Familjen längtar efter att åka till stugan med grillkvällar och mys. Nu hoppar jag ner i köket och börjar med Janssons frestelsen och äppelpajen. Jag har pysslat med småflaskor som vi ska ha till efterrätten. Äppelkaka med vaniljsås blir det.

Vi har ett “påskris” som egentligen är sånt där högt  torrt gräs som växer vid vägkanten som jag plockat in. Tycker det blir lite charmig på något vis med rosa fjädrar och mina egengjorda ballerinor som hänger och dansar i “påskriset”. Ha en riktigt mysig påskafton allesammans. 

kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.