Baka

Fyllning till äpplepaj

Äpple och kanel är så bra smakkompisar och är bland det godaste som finns. I dag gjorde jag äpplepajer av färdiga smördegsplattor. Fyllningen som blev över hällde jag i en fin burk med lock och ställde in i kylskåpet. Gott till havregrynsgröten på morgonen i stället för sylt eller äpplemos .

Kram Sanna

Ingredienser:

8 äpplen

0,5 dl strösocker

1 msk malen kanel

2 msk vatten

Gör så här:

1. Skala äpplena och skär dem i små tärningar

2. Lägg äppeltärningar och vatten i en kastrull tillsammans med socker och kanel.

3. Rör om och låt blandningen koka upp .

4. Ta av kastrullen från värmen.

5. Låt svalna.

Lägg fyllningen i en burk och förvara i kylen . Den håller sig ca 2-3 dagar.

Här har jag lagt äpplepajfyllning i botten av glaset och tryckt ner en smördegspaj med samma fyllning i samt 2 små kulor vaniljglass och kolasås med lite flingsalt ovanpå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.