Baka,  Måltid

Fyllda pitabröd till kvällsmat



Idag bakade jag pitabröd som vi fyllde till kvällsmat. Alfred hjälpte till att laga maten, han stekte köttfärsen. Hälften av köttfärsen kryddade vi med tacokrydda och den andra halvan med bara flingsalt och svartpeppar. Sen fick barnen välja själva vad de ville ha i sina pitabröd. Alfred tog tacofärs, rödlök, majs och gurka i sin. Jag fyllde min med köttfärs, fetaost, tomat, rödlök och sallad. Bra kvällsmat eller så lägger man bröden i frysen och fyller dem med något gott när man ska på picknick.

Kram Sanna

Pitabröd ca 12 st (mellanstora)

Ingredienser:

60 g jäst
13-14 dl vetemjöl special
5 dl fingervarmt vatten
1 msk honung
1 tsk salt 4 msk olivolja

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke, häll över det fingervarma vattnet och rör tills jästen har löst sig.

2. Blanda ner salt olivolja och honung. Tillsätt sedan mjölet lite i taget och arbeta degen tills du har fått smidig deg.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.

4. Dela upp degen i tolv lika stora delar. Rulla dem till bollar.

5. Lägg bollarna på en frottehanduk strö lite mjöl över dem. Kavla försiktigt ut till 2 cm tunna bröd. Vänd på bröden emellanåt då du kavlar så fastnar inte degen i handuken. Låt bröden jäsa 50 min.

6. Sätt ugnen på 275 grader

7. Lägg väldigt försiktigt över bröden på en plåt smord med olivolja. Strö över lite mjöl och grädda bröden först ca 3 min. Ta ut plåten och vänd på bröden och grädda andra sidan i ca 2 min.

8. Låt bröden svalna under bakduk.

9.Skär upp bröden så att det blir som en ficka fyll sedan med valfri fyllning.

Förslag till fyllning:

Skagen
Räkor
Romsås(Se ettiket sås och röror)
Gurka
isbergssallad
gul paprika

Taco
Köttfärs kryddad med tacokrydda
rödlök
majs
gurka
tomat
isbergssallad
turkisk yoghurt
salsasås

Grekisk
Grekisk fetaost
gurka
rödlök
tomat
isbergssallad

(ringla över lite olivolja krydda med flingsalt och svartpeppar)

Smaklig måltid.

3 Comments

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.