Våran frys är i stort behov av att frostas av, så de kommande dagarna blir det frysrensning och laga mat på det som finns i den. I dag fick det bli hallonpaj av en påse frysta hallon med massor av vaniljsås till. Mängden “smul” dubblade jag för det är så himla gott.
Kram sanna
Hallonpaj
Ugn 175ºC
Ingredienser:
frysta hallon ca 250-300 g
potatismjöl 2 msk
5 dl havregryn
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin.
Gör såhär :
- Sätt ugnen på 175 ºC ,smörj en pajform med smör eller margarin.
- Blanda de frysta hallonen med potatismjölet och lägg hallonen i pajformen.
- Dela smöret/margarinet i mindre kuber och lägg i en skål.
- Häll i strösockret och havregrynen i skålen.
- Använd fingertopparna och ” nyp ” ihop havregryn,sockret och smöret till ett ” smul “.
- Lägg smulet ovanpå hallonen.
- Grädda i mitten av ugnen tills pajen har fått fin färg och “smulet ” känns lite torrt. Ca 20- 25 min.