Familjeliv,  Högtid,  Pyssel

Första advent

I morgon är det första advent och jag jag jobbar hela dagen, så jag tänkte passa på att önska er alla en trevlig första advent nu istället. Jag gick upp tidigt i morse och bakade lussebullar, när de var färdiga packade jag ner dem tillsammans med en termos kaffe. Det blev en tur till stugan.jag, Johnny och Love slängde på oss termokläder och luvor likaså. Johnny skulle röka aborre och jag fota lussebullarna innan mörkret kom. Johnny fick igång röken med aborrarna och Love satt och åt en lussebulle i sin vagn.

Då smet jag iväg med kameran för att snabbt hitta ett ställe att fota på, det fick bli på en stor sten med lite mossa på framför muren i stugan. Jag började lägga upp lussebullarna, lite stressad av mörkret som var snabbt på väg men jag hann att få några bilder. Johnny han såg bara en liten luva (jag) som gick fram och tillbaka framför muren och fixade och grejade. Hur många kort ska du ta frågade  Johnny. Till saken hör att det blåste en hel  del och att få ett litet pytteljus att brinna då är inte det lättaste. Men envis som jag är så gav jag mig inte i första taget. Lågan måste brinna rätt upp på ljuset svarade jag, nu brinner det ju åt sidan. Då kan det ta tid  sa Johnny. Lite väl  svårt när det blåser men till slut gick det, lågan brann uppåt till slut. Jo just det lite granris fick jag med mig hem och satte på balkongen i en gammal mjölkkanna. Hoppas ni får en mysig advent med mycket glögg, lussebullar och pepparkakor.

Kram Sanna

 

4 Comments

 • Jea

  God afton!
  Det låter som ni haft en super mysig dag i stugan, hoppas fisken smakade!
  Lussebullar smakar ju aldrig fel 😉
  Ha en trevlig 1:a advent (trot arbete).
  Jea

  • Sanna

   Abboren var fina fisken,var rätt små aborrar vi rökte men lite gott att plocka med innan maten :)Tack blir en liten glögg(eller två) nu när jag är hemkommen från jobbet 🙂
   Hoppas du haft en bra förstaadventssöndag.
   Kram sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.