Högtid,  Julpyssel,  Picknick & Knytkalas,  Pyssel

Fina skedar till förrätt, tapas eller julbordet – julklappstips

Hej allihopa

Hoppas er helg vart bra.Själv har jag vart på äventyr  tillsammans med min storasyster Lotta och hennes svägerska.En tur till Ullared blev det.Massor av folk var det.Vi köpte julklappar och lite annat smått och gått.Bland annat köpte jag fatet ni ser på bilden.Det är egentligen ett ljusfat,men direkt när jag såg det så såg jag ju att något ljusfat var det ju bestämt inte.Det var ju förståss ett litet vackert fat att lägga fina skedar på och servera något gott på dem under jul eller nyår.Tänkte att det kunde vara ett litet roligt tips för er också kanske,som present eller till er själva.Skedarna är ett loppisfynd 8 st 20 kr.Sedan har jag på (de noga diskade) skedarna fäst vita klisterbokstäver med ordet skagen och smögen och ett fina band.För att dekorera brickan lite fint och välkomnande så klippte jag ut stjärnor och ritade dit ett hjärta och stämplade dit välkommen på stjärnan.Lite mysigt att ställa fram på julbordet med något gott på eller till adventsmyset .

Ha en underbar måndag

Kram sanna

Tips

Tycker man att det känns lite ofräscht att köpa skedar på loppis så kan man  ju köpa nya de här tex skulle passa bra.

6 Comments

 • Jea

  Hej igen!
  Har just slagit in det 13:e av 24 paket till min dotters julklappskalender… Jag har tagit material/ingredienser till MASSOR av dina pyssel/lättare bakning och slagit in åt henne. Nu är det bara (!?) 11 pysselpaket kvar, men har fastnat lite.
  Nåja, det löser sig nog snart, men jag har en fråga ang. dina små hus för te/godis…: Hur gör du med “kortsidorna” till taket, sidorna som ligger under taket. Jag provade att göra ett med 5-årsgruppen på jobbet, men jag fick inte till det. Men nu när jag ska göra det med min dotter vill jag att vi ska få till det lika snyggt som du 😉
  Tack på förhand!
  MVH
  Jea

  • Sanna

   Hej Jea kul att ni gör en pysselkalender,jag har som du kommit till paket nr 11 i vår familjekalender och har en del kvar att slå in.Tänkte jag ska visa lite bilder på min inslagna paket men har så dåligt lyse att fota i så här på kvällskvisten. När jag gör mina hus är själva husdelen 1..10 cm hög runt om.,jag drar ett streckrunt om.2.Sedan mäter jag från husdelen 8 cm upp på själva “takdelarna” (de delarna som man knyter ihop)3.På sidorna som ska vara gavlar mäter jag också 8 cm upp,markera då i mitten av kartongen och dra med linjal och penna streck snett nedåt huset med måttet 8cm.Oj va svårt det var att förklara.Det viktiga sedan när man klippt ut delarana är att man viker ner gavlarna inåt vid strecket för 10 cm.Hoppas beskrivningen vart till någon hjälp.Annars får du maila mig sannaspicknickkorg@ gmail.com med din adress så får jag skicka en mall 🙂
   Lite tips till pysselkalendern.
   Pepparkaksformar eller redan färdiga pepparkakor som ska dekoreras med roligt strössel eller skriva namn på med kristyr.
   Gör prinsesskronor av toalettrullar och sätt på glitter och paljetter.
   Gör extra stora smällkarameller av tomma pringlessburkar med lock fyll med godis.Sen får man öppna karamellen när julen är slut.
   Måla Mandalas och sätt in i en stor ram ,till ett vackert lapptäcke.Ska försöka komma på lite fler saker. men hoppas att det här hjälper lite.
   Bara att säga till så kommer jag med fler tips.
   Kram sanna

 • Jea

  Tack för alla goa tips!!!
  Nyfiken som jag är så måste jag bara få veta hur du gör prinsesskronor av toarullar 🙂
  Jag tror jag förstår hur du gör tehusen men jag kommer att mejla dig, vill gärna se mallen.
  1000 TACK!!!
  Jea

  • Sanna

   Hej Jea:)Jag tänkte jag skulle prova i morgon och göra kronorna så som jag tänker.Så får jag göra ett litet prinssesskrone inlägg inom kort.Ps.håller på och gör ritningen till te/godishusen nu.Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.