Familjeliv,  Julpyssel,  Pyssel

Ett litet hus av en stor juicekartong

God morgon

Igår kväll satte jag mig och pysslade lite när barnen somnat. Jag har börjat göra lite större hus som Albin ska få ge till sina fröknar på julavslutningen. Tror vi ska fylla dem med te, chokladtryfflar eller knäck. Det här huset är gjort av en stor juicekartong. Huset har jag “pimpat” lite mer än de små mjölkartonghusen. Det blev en gran på sidan av huset och tittar man sedan runt husknuten är det någon som tittar ut genom fönstret och önskar alla en god jul. En sida är tom och jag hade tänkt att limma fast ett litet kuvert där Albin får skriva en julhälsning att stoppa i kuvertet. Stjärnorna på granen har jag gjort av vita ettiketter (finns på ICA Maxi), som jag klippt ut  små stjärnor i . Jag håller fortfarande på och funderar lite på hur jag ska göra husbeskrivningen på ett bättre sätt till er som vill göra dem. I år ska vi fira jul hos min storasyster och till julafton kommer jag att göra ett litet eget hus till alla barnen. (10 st små hus blir det).

Ha nu en bra onsdag och ät en stor bit tårta.

För idag är det inte en vanlig dag, nej det är ingen vanlig dag för det är Sannas 35 års dag. Ett år äldre men känner mig fortfarande som 25. Blev väckt av två stycken coola killar nu på morgonen som sjöng för mamma. Sötisarna Abbe & Affe.

 

6 Comments

 • Marielle

  Superfint! Jag lyckades rätt bra med mitt första hus om jag får säga det själv ;-)… se gärna resultatet i bloggen! Nämde din blogg i min, hoppas det är ok?! Grattis på din dag!

 • Jea

  Gokväll!
  Tack igen för mallen till husen. Vi gjorde oxå hus av juicekartonger, storlek störst. Men vi gjorde även mindre hus av gräddkartonger. Jag å min dotter satt en hel dag och pysslade med dessa gottahus. Sammanlagt tror jag att det blev 9-10st. Sen åkte vi till affären å köpte te å en massa godis som vi fyllde husen med. Min dotter ska nu ge bort husen i julklapp till släkt och vänner. Vi hade såå kul när vi gjorde dem att vi totalt glömde bort tiden, långt efter middagstid fick vi åka å köpa hamburgare…

  Smart ide med en sida för kuvert!!! Själv har jag inte hunnint ägnat en tanke på frökenpresenter men nu är ju även det löst 🙂

  • Sanna

   Hej Jea 🙂
   Åh va skönt att mallen fungerade :)Vilken bra idé med små gräddkartonger ,det ska provas här också.Låter som ni hade en helt alldeles alldeles underbar pysseldag.När det där lilla kurret i magen påminner om att nu är det nog lunchdags:)Man blir som lite småkär i att göra husen eller hur ?Visst blir det bra fröken presenter :)(ska bara lista ut ett sätt att få redan på fröknarnas favoritgodis utan att avslöja att en julegåva väntar.
   Ha en toppendag du och din pyssliga lilla tjej.
   Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.