Baka,  Fika

Äppelkaka i glas

I går var det varmt här hemma, Johnny kokade kräftorna vi fick upp när vi fiskade häromdagen. 87 st blev det så ikväll blir det lite avsmakning.  Eftersom jag har lite fobi mot levande kräftor höll jag mig undan men Love tyckte att det var spännande. I stället gjorde jag härligt goda små äppelkakor i muffinsformar. Receptet jag använde var samma smet som till ljuvliga jordgubbsrutor som jag bakat tidigare. Till fyllning skalade och hackade jag äpple i mindre bitar och stekte i socker,smör och kanel. Jag lade lite smet i botten sedan en msk fyllning och sedan lite smet igen så att 2/3 av formen var fylld. När de små äppelkakorna var klara vispade jag ihop lite vaniljsås och fyllde 4 glas med äppelkaka och vaniljsås. Barnen och jag  satte oss framför tv och tittade på sista avsnittet av sommar med Ernst. -Mamma du vet att det är sista avsnittet idag och jag tycker att det är så tråkigt, sa Alfred. Barnen har tyckt det var jättemysigt att titta på Ernst och allt hans pyssel. Hoppas att det kommer något minst lika bra program att se på torsdagskvällarna istället framöver. Trevlig mysfredag

Kram Sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.