Som jag har väntat :)





Idag var Alfred och hälsade på i sin nya skola som han börjar i till hösten.Liten kille börjar bli stor börjar i ettan:)När vi kommer till skolan ser han sin nya fröken och det första han säger är -som jag har väntat med en lättnads suck.Ja gulligt var det.När vi kom hem så bakade vi macarons.Samma recept(Leila Lindholms) som igår fast med blå karamellfärg och smörkräm med blåbär emellan 🙂

Alla bakar macaroner :)




Jag brukar titta på the voice med Josefin crafoord och de andra på morgonen.Härom dagen berättade hon att hon var sååå förtjust i macarons.Det verkar som det är macaronfeber för alla tycks baka dem,lika bra att prova själv tänkte jag och det fungerade så nu är jag också macaronfrälst :)Jag har utgått från leila lindholms grundrecept till mandelkakorna.Sedan fyllde jag några macarons med dulche de leche (se ettiketten Såser och röror)och några fyllde jag med smörkräm smaksatt med kahlua & kaffe.Det vart farligt goda.Tar man en så tar man en till och sen en till.Prova du med 🙂

Ingredienser

Mandelkakor

4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
2 msk kakao

Ingredienser
Kahluakräm
50 g mjukt smör
3/4 florsocker
3 tsk kaffe
3 msk kahlua
2 tsk kakao

Gör så här:

1.Skålla och mal mandeln mycket fint sätt ugnen på 150 grader.

2.Vispa äggvitorna och häll i lite socker i taget.

3.Fortsätt tills marängen är riktigt fast.

4.Rör försiktigt ned mandel och florsocker i marängen.

5.Spritsa ut rundlar på bakplåtspapper i en femkronas storlek.

6.Låt dem vila på plåten i ca 30 min innan du gräddar dem i ugnen.

7.Grädda rundlarna i ca 12 min.

8.Låt svalna

9.Gör kahluakrämen genoma att röra ihop alla ingredienser så den blir mjuk och fluffig.

10.Spritsa sedan smeten på en del av mandelkakan och lägg på en del över.

11.Ställ in dem en stund i kylen innan servering 🙂

Nu ska jag baka hallonmacarons nästa gång 🙂

Ps.Tvåvånings kakfatet kommer ifrån mique Allrummet.

sååååå kul :)





Igår så buggtränade jag med Peder.Det känns kul att efter nästan ett år börja dansa igen :)På kvällen blev det potatisgratäng och fläskfile till middag med tomat och mozzarella som tillbehör.

Du behöver:

4 kvisttomater
1 pkt mozzarella
Olivolja
Basilika (Jag använde thailändsk basilika och citron basilika)
flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:

1.Skiva mozarella och tomat.

2.Varva mozzarella och tomat på ett fat eller i en form.

3.Ringla över olivolja och strö över basilikan.

4.Strö över flingsalt och basilika.

Koka en burk :)




Om man låter en burk med kondencerad mjölk sjuda i 2 timmar så blir det dulche de leche .Man öppnar inte burken och kokar innehållet utan man kokar hela burken.Det är så himla gott och smakar som kolasås fast mycket godare.Jag kokade en burk i går morse till mina marshmallowmuffins och det kommer jag att göra fler gånger.Ska prova såsen till glass och jordgubbar i sommar 🙂

Du behöver:

1 burk kondencerad mjölk
1 stor kastrull

Gör så här :

1.Lägg burken i en kastrull och fyll på med vatten så burken är övertäckt.

2.Låt vattnet koka upp låt det sedan sjuda i ca 3 timmar.Fyll på med vatten emellanåt burken ska vara täckt med vatten hela tiden.

Så koka en burk :)Jättegott!!

En liten fredagsbakelse :)







Idag plockade jag fram mina söta fina muffinsformar som kommer ifrån Elsas hem och bakade Chokladmuffins med marshmallows.När muffinsen svalnat bredde jag på mycket dulche de leche (smakar som kolasås fast mycket godare;)en klick grädde och ett litet körsbär på toppen.

Chokladmuffins med marshmallows

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Marshmallows

Gör så här:

1.sätt ugnen på 200 grader .

2.smält smöret och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4.Blanda i de övriga ingredienserna.

5.ställ muffinformar på en plåt och fyll formarna till 3/4.

6.Lägg i några stycken marshmallowbitar i varje muffins och tryck ner dem lite.(Jag använde stora marshmallows som jag klippte till små bitar,annars finns det ju mini marshmallows att köpa 🙂

8.Grädda muffinsen i ugnen 10 – 12 min.

9.Låt muffinsen svalna.

10.Bred på mycket dulche de leche ( beskrivning kommer ligga under etiketten såser och röror)

11.Strax innan du ska servera lägg på en klick grädde och dekorera med ett körsbär.

Supergott:)

En fröjd för ögat :)





Ingen sol så långt ögat kan nå.Jag har inte skrivit nåt i min lilla blogg på några dagar.Helgen bjöd på fint väder och grillat med fläderpannacotta till efterrätt.I början av veckan hälsade Alfred, baby Love och jag på Alfreds nya klass som han ska börja i till hösten.20 killar och 4 tjejer är det i klassen 🙂
Fullt upp har det varit så bloggen har fått vänta.Men idag provade jag något nytt.
Jag bakade en kladdkaka med chokladmarängtäcke.Självklart gick marängen sönder när jag skulle skära upp kakan.Men det gjorde ingenting för den vart jättegod ändå och en fröjd för ögat.Den här måste du prova 🙂

Kladdkaka
100 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Marängtäcke

2 äggvitor
8 msk socker
25 g mörk choklad

Gör så här:

1:sätt ugnen på 175 grader.

2.Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform ,smörj kanterna.

3.smält smöret i en kastrull ta kastrullen åt sidan.Häll i övriga ingredienser (häll i äggen sist annars blir det äggröra)

4.Blanda ihop smeten och häll över i springformen.

5.Vispa äggvitorna med sockret tillen fast maräng.

6. smält chokladen och vänd försiktigt ner den i marängen.

7.Bred marängen över kladdkaksmeten.

8.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

9.Låt svalna och servera med gräddglass 🙂

Peppar peppar :)



Äntligen helg och Fredagsmys :)Igår handlade jag polarbröds nya bröd glödhoppa(som tunnbröd)och sedan hade Persons kommit med en ny pepparsalami i miniformat.Nu det blir att göra små goda munsbitar till kvällen.Pepparsalamin kan man byta ut till någon annan salamisort om man vill(det blir rätt starkt).Det passar kanon tillsammans med en iskall öl eller ett glas vin.

Du behöver:

Glödhoppa(polarbröd)
Pepparsalami(Persons plock)
Brieost

Gör så här:

1. Ta ut önskat antal rundlar med hjälp av ett snapsglas.

2. Lägg på en skiva av pepparsalamin på varje rundel.

3.Lägg en liten bit brieost ovanpå.

Vill du så bred lite smör eller philadelphiaost på brödet innan du lägger på salamin 🙂

Lycka är en Arla ko :)




Albin strålade av lycka när han kom hem från skolan idag .Hans klass var och besökte en Arla miniorgård utanför Vadstena.Under besöket fick Albin hålla i en höna och se hur det går till när man mjölkar korna .På solhem som bondgården heter har man både hästar,kor,katter,höns och hundar.Barnen fick presenter från bonden med sig hem, bland annat en röd gosig Arla ko som Albin gav till lilla Baby Love. Hallonkräm med lite vispgrädde till mellis smakade bra i värmen idag 🙂

Hallonkräm 4 port

300 g hallon (frysta eller färska)
1 dl hallonsaft eller jordgubbssaft
1 dl socker
4-5 dl vatten
2 1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1.Blanda vatten ,saft,socker,potatismjöl och vaniljsocker i en kastrull.

2.Koka upp och blanda ner bären då första bubblan kommer.Låt krämen koka en minut rör försiktigt för att behålla bären hela i krämen.

3.Med en ballong visp mosade jag några bären men lät några vara hela.

4.Servera med kall mjölk eller en klick vispgrädde.

Den här krämen smakar verkligen sommar, Alfred han tog två gånger(Den första gången åkte ut på gräsmattan 🙂

Fina bakformar :)



Bakformar är inte alltid billigt.En del formar kan kosta upp emot 40 kr.Jag köpte vita bakformar på icamaxi och betalade 9 kr för 150 st.När jag kom hem så tog jag fram saxen och fixade till formarna lite.Visst blev de söta 🙂

Du behöver :

Bakformar

1 liten sax

Gör så här :

1.Ta ca 5 bakformar åt gången (blir för tjockt att klippa igenom annars)

2.Använd den lilla saxen och klipp bort små trekanter med 1 cm mellanrum runt hela formen.

3.Klipp inte ända ner i formens botten.Till mitten blir lagom.

4.Du har nu gjort fina formar som du kan ha till dina kakor.

5.Snabbt och enkelt och kul för barnen att pyssla med 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...