Baka,  Familjeliv,  Måltid

Ugnsrostad sötpotatis med lövbiff & ansjovisröra

Idag har jag ätit sötpotatis för första gången.Jag köpte några stycken när jag var och handlade sist.Lite kul att prova något nytt ibland.Sötpotatisen skalade jag och lade i en ugnsform och ringlade över lite olivolja.Sedan lät jag den vara i ugnen ca 30 min på 225 grader.Jag hade en burk ansjovis i kylen så jag gjorde en lite god röra till och så strimlade jag lövbiff som jag stekte med svartpeppar och flingsalt.

Det blev kanongott.Kram Sanna

Ansjovisröra 2 pers

1/2 äpple

2 dl turkisk yoghurt

1 msk majonäs

1 burk ansjovisfileer(eller efter behag)

1 röd lök

persilja (Efter smak och tyckte)

svartpeppar

Gör så här:
1.Hacka rödlök,ansjovis,äpple och persilja.Lägg i en skål.
2.Häll i turkisk yoghurt och majonäs
3.smaka av med svartpeppar.
4.Rör om och ställ i kylen en stund.


Tips

Får du röra över använd den som smörgåspålägg eller som röra till en god sandwich när du ska på picknick.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.