Baka,  Familjeliv,  Fika,  Måltid

Smultronmuffins

Denna vecka har vi varit i skogen två gånger och plockat svamp och blåbär. I går hade vi turen att hamna mitt i ett smultronställe, stor lycka. Två deciliter underbara smultron fanns på ett och samma ställe. Bilden av att göra söta små minimuffins av smultronen poppade upp direkt i mitt huvud. Jag använde formarna som jag har till mina mördegskakor och smorde dem med smör och bröade med kokos. Fyllde formen till 3/4 delar med smet och stoppade sedan i smultronen. Gräddningstiden blev ca 12-15 min. Receptet jag använde mig av är Leila Lindholms muffinssmet. Kanonrecept.
Alfred och Saga fyller snart år och tills dess hade jag tänkt att baka många minimuffins.

Kram Sanna

Ps. De vackra kakfaten på bilden gör en jättegullig tjej som heter Marielle. Hon bor också i lilla Motala. Hennes blogg hittar du här.Kika in och beundra hennes vackra kakfat.

2 Comments

    • Sanna

      åh tack ja jag blev helt till mig när jag såg så många på ett och samma ställe.Formarna är ett litet loppisfynd 2 kr formen :)De blev så där lagom små och goda muffinsen till och med så man skulle kunna trä dem på en grillpinne med en vimpel på toppen.Kram sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.