Familjeliv,  Fika,  Pyssel,  Upplägg

I dag är det söndagsmys

 

Blev väckt så där supertidigt av Love i morse,  ” nälling och kung ” säger Love i samma mening. Vilket betyder att han vill ha välling och att hans  blöja är tung. Just i denna stund försöker jag bara att blunda extra hårt så han förstår att mamma sover. i bland lyckas det, då brukar han nämligen klappa på sin pappa istället så mamma kan snosa vidare en liten stund. Fungerade dock inte denna morgon. Med tunga ögon gick jag ner och gjorde välling och fixade ny blöja till lilleman. Jaha….. då var man jättepigg eller inte jättepigg men tillräcklig för att inte kunna somna om igen. Ner och sätta på kaffe. Love, ja han somnade om som vanligt. Det var bara att ta vara på att jag vaknade tidigt denna morgon, så bakade en äppelkaka till kvällsfikat. Jag har fått lite ny energi idag känner jag och jag tror det beror på att jag har gjort i ordning i vårt kök. Inte renoverat eller så. Jag vill såå gärna ha en köksö men budget för sånt ligger inte i det första att prioritera just nu. Istället för att gå och längta efter den där arbetsytan i form av en köksö har jag gjort som så att jag skjutit vårt matbord mot fönstret och tagit bort stolarna.Mysigt att titta ut när man bakar och grejar tänker jag. Höjden är faktiskt ganska lagom om barnen ska vara med i köket tycker jag. Burkar,kakfat, frukt och min egen gjorda skylt där det står Ma petite boulangeri(mitt lilla bageri) finns i min lilla hörna och min allra bästa vän i köket min vita KitchenAid. Grädden blir fluffigare än fluffigast, bakverken blir luftiga och höga. Investeringen att skaffa en KitchenAid gjorde vi nu i sommar och det är så mycket värt det då jag tidigare stått och vispat och knådat allt för hand. Mycket tidssparande är den då man kan göra annat under tiden den vispar eller knådar. Just nu har jag bara slängt på en vit duk på min “köksö”, men jag tänker att jag ska måla den vit någon dag framöver. Det kommer en bild när det börjar bli mer färdigt. Bilden på min bästis och äppelkakan ska ni få redan nu såklart.
Ha en skön söndag

kram Sanna

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.