Familjens favoritrecept,  Måltid

Morotsbiffar

De här biffarna är helt perfekta att ha som en del på en “hälsotallrik”, du vet de där mumsiga som man ofta kan beställa på café med goda röror, sallad, couscous och annat gott. De är goda, färgglada och billiga att göra.

Kram Sanna

Ingredienser:

8 stora morötter

1 ägg

1 msk potatismjöl

2 msk vetemjöl

smör och rapsolja att steka i

Riven muskotnöt

(salt)

  1. Tvätta och skala morötterna.
  2. Lägg dem hela i en kastrull med vatten och en nypa salt, ta så mycket vatten att det precis täcker morötterna.
  3. Koka morötterna lite lätt, de ska inte vara genomkokta. När du känner på moroten med en sticka eller gaffel ska den fortfarande vara hård inuti.
  4. Häll av kokvattnet och spola dem i kallt vatten, lägg dem sedan på en tallrik för att svalna.
  5. Riv de avsvalnade morötterna på ett rivjärn.
  6. Blanda de rivna morötterna med ägg, vetemjöl, potatismjöl och muskot till en smet.
  7. Hetta upp en stekpanna häll i lite rapsolja och en klick smör, lite högre värme först och sänk sedan till medelvärme. När smöret tystnar lägger du i en klick av smeten och stek till biffar, vänd dem när de fått fin färg, 2-3 min på varje sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.