Dryck,  Efterrätt,  Familjeliv,  Fika,  Högtid,  Måltid,  Mellanmål,  Nyttigt,  Picknick & Knytkalas,  Upplägg

Midsommarafton i rött & vitt – jordgubbar med mjölk

Det här året har jag gjort ett litet tema till midsommarafton som är rött och vitt, som jordgubbar med mjölk. Vår Midsommar firar vi i stugan vi hyr som ligger vackert beläget vid en liten sjö utanför Motala. Stugan är liten, så partytältet står på plats om vädret inte skulle vara med oss hela vägen. Vi blir en liten nätt skara på sjutton personer med både vuxna och barn.

Vi träffas allihopa vid lunchtid och äter sillunch med goda tillbehör och färskpotatis vid dukat långbord. Till efterrätt blir det jordgubbar i mängder upplagt på ett rött och vitt trevåningsfat. Efter lek och stoj och kanske lite dans runt midsommarstången blir det fikatajm på eftermiddagen. Sjutton jordgubbscupcakes kommer att dukas upp på ett stort trevåningsfat. Av tårtpapper har jag gjort cupcakewrappers till de små bakverken så att det ska bli extra midsommarromantiskt. På eftermiddag blir det lite femkamp för de som vill eller så kan man ta en liten roddtur med båten. Framåt kvällen blir det grillat med lax i foliepaket med citron, smör och massor med dill. Till det blir det färskpotatis med romsås.

Efter maten brukar ju barnen börja skruva på sig lite så då har jag förberett en liten “barnmeny” och film som visas inne i stugan.På barnmenyn eller “busmenyn” som den kommer heta kommer det att finnas popcornstrutar, karamellstrutar, chips, små burkar med dipp, morotsstavar, läsk och saft. Senare på kvällen när det börjat skymma och det minsta barnen har somnat dukas det upp för ostprovning. Små marmorplankor förbereds med smakprov på fem olika sorters ostar vindruvor, oliver och kex. Ostarna som ska  provas är Prima Dona, Manchego, Steffo ädel rom, Steffo ädel punch och så fransk brie. Så ser tanken och planeringen ut. Jag gjort en liten somrig film av mina bilder med lite midsommarinspiration (klicka på länken där det står Jordgubbar med mjölk nedan så kommer du dit).

Önskar alla en underbar midsommar.

Kram sanna
2011-06-30 jordgubbar med mjölk

Romsås

ingredienser

3 dl turkisk yoghurt

1 1/2 dl majonäs

1 rödlök

1 äpple

1 halv burk röd kaviar

1 knippe dill

salt

peppar

Gör så här:

1. Blanda yoghurt och en god majonnäs i en skål.

2. Skala och hacka äpple, rödlök och dill smått och blanda ner i skålen.

3. Rör ner den röda kaviaren

4. Smaka av med salt och peppar.

5. Låt stå i kylen en stund innan serveringen.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.