Baka,  Fika,  Upplägg

Lyxig sommarmüsli

En favorit den här sommarn har varit att göra eller blanda ihop vår egen lyxiga sommarmüsli med pistagenötter mörk choklad och våra egna torkade jordgubbar. Den har vi ätit tillsammans med vår yoghurtfavorit, gräddtårtsyoghurt.Receptet har även publicerats i Motala/Vadstena tidning och det känns jättekul. Fick hjälpa till med tips till fruntimmersveckan.

kram Sanna

Lyxig Sommarmüsli

Ingredienser:

50 g mörk choklad 70%

1/2 dl kokosflingor

1/2 påse Risenta pistagenötter

Axa Müsli Naturell

Valfri mängd torkade jordgubbar

Gör så här:

1. Ta fram en mellanstor burk med lock och fyll den till hälften med Axa Müsli naturell.

2. Hacka den mörka chokladen och pistagenötterna i mindre bitar och häll i burken.

3. Häll i kokosflingorna och de torkade jordgubbarna.

4. Rör om och sätt på locket.

5. Servera din lyxiga sommarmüsli med en god yoghurt tex Emåmejeriets Gräddtårtsyoghurt (finns på Ica Maxi)

Tips

Torka dina egna jordgubbar i ugnen.

Du behöver:

Jordgubbar
bakplåtspapper
plåt

Gör så här:

1. Skiva jordgubbar tunnt och lägg på en plåt.(skär bort ändarna på varje jordgubbe(ät upp eller släng ) så får du fina jämna skivor.

2. Lägg bakplåtspapper på plåt.(du kan göra fler plåtar åt gången samtidigt)

3. Lägg jordgubbarna med litet mellanrum mellan varje jordgubbsskiva på plåten.

4. Sätt nu in dina jordgubbar i ugnen på 50 grader.Ugnen ska stå lite på glänt så sätt något emellan ugnsluckan tex en sked så det blir en liten glipa.

5. Det tar ca 6 -7 timmar att torka dina jordgubbar.(ta ut dem ur ugnen när du tycker att de är torra.

6. Dra försiktigt bort de torkade jordgubbarna från bakplåtspappret och förvara dem i en burk med lock

Torkningstiden kan variera beroende på ugn och storleken på dina jordgubbsskivor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: