Baka,  Fika,  Julens dessertbord,  Julpyssel,  Kakor,  Mellanmål,  Pyssel,  Tillbehör

Lycka är vita pepparkaksgranar som placeringskort

God morgon Allihopa

Igår fick jag ett paket på posten.Linda som har den härliga bloggen matstugan hade en fin fin tävling för ett par veckor sedan.Då kunde man vinna  jättefina retro pepparkaksformar ifrån tehuset Java och vet ni jag vann.Sååå glad för det.Jag tog fram  pepparkaksdegen på kvällen och kavlade och stansade ut granar.19 stycken granar till placeringskort till alla som kommer på julafton och en extra till Albin som firar jul med sin pappa.Degen räckte precis till alla pepparkakor,puh. Pepparkakorna blev jättefina och vilka granar sen, stora fina granar.När det var dags för att göra fint mönster med kristyr,ni vet sådant snirkligt och superfint pepparkaksmönster.Det var jag inte så bra på så jag drog en djup suck och tänkte om lite.Istället tog jag och bredde kristyren på pepparkakorna i ett tjockt” fluffigt” lager och sedan strödde jag vackra sockerpärlor över.Det bidde inget fint mönster på granarna ,men det gör inget för jag tycker att de blev lite fina så här också.Lite snöbeklädda.Nu ska det bara göras små namnlappar till varje pepparkaksgran.Under all glasyr finns ett hål i varje gran.Där ska jag dra en liten tråd igenom och fästa en liten namnlapp på varje gran.Idag ska barnen och jag  göra julgodis efter skolan.Om ni har något  förslag på vad vi ska göra blir jag jätteglad.Lycka kan vara så mycket men idag är Lycka en vit pepparkaksgran.

Ha en bra dag

Kram sanna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.