Baka,  Efterrätt,  Fika,  Tårtor,  Upplägg

Lycka är små hallontårtor

Igår var min  mamma och pappa här på lite fika, jättemysigt. Till fikat bakade jag en rulltårta som jag fyllde med hallonmarmelad. Sedan skar jag ca 8 cm höga bitar som jag lade på små assietter. Därefter spritsade jag grädde runt om tårtan och ovanpå med hjälp av min decomax Lékué. Varje tårta dekorerades med 5 hallon (använde tinade frysta). I påsen med de frusna hallonen låg det lite “hallonsmul” så de dekorerade jag med på assietterna och så lite vinterströssel i form av snöstjärnor. Love satt och tittade med stora ögon när jag gjorde iordning tårtorna- wooow sa han sötisen. Tårtorna blev jättemumsiga. Nästa gång vi har kalas ska jag göra så här små tårtor, jättekul att göra dem och fort går det också.Tänk  att på sommaren få göra små jordgubbstårtor och fika på ute. Längtar.

Rulltårta
3 st ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här.
1.Vispa socker och ägg poröst i en bunke.
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten, rör tills smeten är jämn och fin.
3.Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
4. Häll smeten på bakplåtspappret och bred ut den till en jämn rektangel.
5. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i ca 5 min.
7. Lägg ett bakplåtspapper på en ny plåt och strö lite strösocker på bakplåtspappret.
8.Ta rull tårtan och lägg den ovanpå.
9. Blöt bakpåtspappret med lite vatten så är det lättare att dra bort. Använd en brödpensel
10. Låt rulltårtan svalna.
11. Bred på önskad fyllning (jag använde hallonmarmelad)
12. Rulla försiktigt ihop rulltårtan och lägg den med skarven nedåt.
13. Låt den vila en liten stund.
14. Nu är det bara att skära den i bitar och spritsa lite grädde runt om och garnera med frukt eller bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.