Baka,  Tårtor,  Upplägg

Enkla Sachertårtan

För några år sen var jag på ett mysigt kondis och provade deras Sachertårta, den var så god. Jag ville prova att göra min egen och gjorde en enklare variant och använde färdig tårtbotten med chokladsmak. Mellan varje botten har jag brett på persikomarmelad (slät variant) och sedan lagt ihop tårtan. Därefter gjorde jag en chokladglasyr på 100 g smör,200 g mörk choklad, 1/2 dl florsocker och 2 msk vispgrädde. Jag smälte först smöret och tog kastrullen från plattan och rörde ned chokladen och sedan de övriga ingredienserna. Sedan var det bara att hälla glasyren på och runt hela tårtan. Låt svalna och ställ in i kylen över natten. Godast är nog kakan till en kopp kaffe och till det en bra  tidning att läsa. Vill du göra den lite annorlunda använd jordgubbsmarmelad istället.

Kram sanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.