Baka,  Fika,  Mellanmål,  Pyssel

Dumle muffins – hemgjord bakmix

God morgon Allihopa

Jag hade några tomma burkar efter att vi ätit köttsoppa härom kvällen.Synd att slänga dem tänkte jag.Jag lade burkarna i blöt över natten för att få bort ettiketten och sen körde jag burkarna  och locken i diskmaskin.Under tiden så förberedde jag små lappar där jag skrev ingredienserna på och vad som sedan behöver tillsättas för att baka dumlemuffins.På baksidan av lappen skrev jag bakbeskrivningen. Lapparna ville jag ha lite “spetsmönster” runt om.Men jag hade bara vanligt papper hemma så fick göra det själv.Jag klippte ut önskad storlek (med vågtandad sax) som jag ville ha till burken,därefter så tog jag vår hålslagare och gjorde en massa hål runt pappret runt om.Lite gulligt blev det.Jag skrev dumle med stämplar och sedan använde jag en brun och en svart tuschpenna till att skriva på lappen.Burkens lock limmade jag dit lite mönstrat scrapbookingpapper på .Nu ska jag bara komplettera med att köpa dumlekolor och bakformar och cellofan,tänkte göra tre stycken bakpaket att ge bort till nära och kära.Ha en mysig helg allihopa.Receptet på Dumlemuffins kommer nedanför om du vill  göra likadana burkar.(jag gjorde dubbelsats av receptet nedan för att fylla hela burken)

Dumlemuffins  ca 15 st

75 g Margarin eller smör

1 dl strösocker

1 ägg

1,5 dl vetemjöl

0,5 dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 msk kakao

1 st dumlekola till varje muffins

Gör så här:

1.Vispa smör och socker pösigt.

2.Tillsätt ägget.

3.Blanda vetemjöl,vaniljsocker,bakpulver och kakao.Rör ner det i smeten.

4.Tillsätt mjölken.

5 Klicka ut smeten i normalstora bakformar.

6. Tryck ner en dumlekola i varje form.(tryck inte ned den ända till botten )

7. Grädda Dumlemuffinsen i ugnen 225 grader i ca 12-15 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.