Baka,  Efterrätt,  Fika,  Mellanmål,  Mjuka kakor och söta pajer,  Picknick & Knytkalas

Bananpaj & kladdkaka recept

Igår  hade barnen och jag lite fredagsmys med bananpaj och kladdkaka.Albins favorit blev bananpajen , Alfreds favorit kladdkakan och Saga hon tyckte om båda men jordgubbarna var nog bäst  .Jag är inte så förtjust i när det är för sött , jag gillade nog bananpajen mest.Den turkiska yoghurten gjorde pajen lite syrlig.-Vad fint du har serverat mamma sa Alfred.

Kram sanna

Bananpaj

Pajskal

100g smör

2 1/2 dl vetemjöl

1 msk vatten

2 msk strösocker

2 tsk vaniljsocker

Fyllningen

3 stora mosade bananer

1/4 dl strösocker

1 msk saft från citron

2 dl turkisk yoghurt

2 st ägg

2 tsk vaniljsocker

3 tsk kanel (kan uteslutas om man inte gillar kanel,ta lite mer vaniljsocker istället)

Gör så här:

1.Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet  till en deg.

2.Lägg pajdegen i kylen ca 30 min.

3.Sätt ugnen på 175 grader.

4.Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.

5.Tryck ut degen i en pajform,jag använde en springform med löstagbar botten 24 cm i diameter.tryck ut degen så det blir en pajkant på ett par centimeter.

6.Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

7.Häll i fyllningen och grädda i ca 20-25 min.(när fyllningen stannat är pajen klar.)

*Servera med vaniljglass eller grädde & jordgubbar/blåbär .Godast blir bananpajen den om den får stå i kylen över natten.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: